donderdag, 17. november 2005 - 13:58

Nieuws over mus maakt meer los dan de vogelgriep

Leeuwarden

De consternatie rondom de doodgeschoten mus in het FEC te Leeuwarden lijkt een ware hetze te worden waarbij er 2 kampen zijn te onderscheiden. Je bent het er mee eens of niet. Uit de peiling die www.blikopnieuws.nl op haar website heeft gehouden blijkt dat de meningen gelijk zijn verdeeld. Uit de peiling blijkt 48% het eens te zijn met de stelling ‘dat de 'Domino-Mus' nooit had mogen worden gedood', 52% zegt het hier niet mee eens te zijn.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat de schutter met de dood is bedreigd. ‘Het nieuws over de Nederlandse mus is ook al over de Nederlandse grens getrokken. CNN, VTM, USA Today en zelfs the Mercury uit Zuid-Afrika zijn slechts enkele voorbeelden die aandacht besteden aan de Nederlandse beschermde mus.

Een musje zorgde afgelopen maandag tijdens de voorbereidingen van Domino Day voor paniek toen het in de hal 23.000 stenen omvergooide. Na pogingen om de vogel te vangen heeft de organisatie besloten het dier te laten doodschieten. De dierenbescherming en andere instantie’s hebben zich opgeworpen voor de mus. Er is dan ook aangifte gedaan omdat het doodschieten van de mus in strijd zou zijn met de Flora en Fauna wetgeving.

Lees ook: 'Politie geen tijd voor dode mus'
Provincie:
Tag(s):