dinsdag, 13. december 2005 - 13:18

Nieuws vanuit de paddock in Jerez

Vandaag begint de derde week van het testen en de tweede test in de winter op het circuit van Jerez de la Frontera, in het zuiden van Spanje. Deze week zullen er echter geen Nederlanders of Belgen in actie komen in Jerez, waar vorige week Albers nog testte voor MF1 Racing.

Vanochtend rond 9.00 reden de eerste wagens naar buiten en kwamen de eerste problemen al aan het licht. Bij McLaren viel Gary Paffett in het eerste uur stil nadat hij een technisch probleem kende met zijn McLaren.

Bij Toyota zijn de problemen van hele andere aard; Ralf Schumacher zit thuis vanwege rugproblemen waardoor hij vorige week zijn test moest afbreken terwijl Olivier Panis ziek was. Ralf Schumacher zal niet in actie komen deze week, terwijl Olivier Panis genezen is van zijn griep en ik actie zal komen samen met Ricardo Zonta. Voor Jarno Trulli is de vakantie aangebroken maar Toyota heeft voor de zekerheid de Fransman Frank Perera, die in de Toyota Driver Academy zit, opgeroepen om vandaag te testen. Perera zal de rest van de week ook aanwezig zijn om in te vallen mocht dat nodig zijn.

Het team van Williams maakt deze week opnieuw gebruik van de diensten van Narain Karthikeyan. De Indiër testte vorige week voor het eerst bij de Britse renstal, waar hij hoopt een contract als derde coureur in de wacht te slepen.

Bij het team van Honda testen Jenson Button, Anthony Davidson en Adam Carroll. De geruchten die enkele weken geleden verspreid werden over Nelsinho Piquet, die deze week zou gaan testen, zijn dus niet waar aangezien Nelsinho later in de week ook mee zal doen aan een kartwedstrijd in Brazilië.

Donderdag en vrijdag zal Michael Schumacher beginnen aan zijn eerste wintertest voor Ferrari. De Duitser heeft zijn vakantie gehad en kan samen met Kees van de Grint, die ook aanwezig is voor Bridgestone, aan het werk gaan om een goede band te ontwikkelen voor 2006.
Categorie:
Tag(s):