dinsdag, 28. juni 2005 - 22:51

Nigeria plaatst zich overtuigend

Nigeria heeft zich overtuigend geplaatst voor de finale van het Jeugd WK. Marokko was in de halve finale kansloos tegen hun continentgenoten: 3-0.

Na 23 minuten was de eerste echte kans van de wedstrijd pas te noteren. Een vrije trap van Taiwo werd gekeerd door Bourkadi maar de bal kwam vervolgens wel voor de voeten van Isaac terecht. Die reageerde te laat waardoor Benzoukane de bal tot corner kon verwerken.

Vier minuten later kreeg Nigeria opnieuw een enorme kans. Owoeri kon de bal zo intikken, maar werd van achteren neergehaald door FC Twente-speler El Ahmadi. Arbiter Larrionda zag niets in de valpartij. In dezelfde minuut schoot Ogbuke op Bourkadi, die de bal opnieuw niet klemvast had. Gelukkig voor Marokko werd de bal op tijd weggewerkt, voordat een Nigeriaan de rebound kon benutten.

Een goal voor Nigeria kon niet uitblijven en in de 34ste minuut was het dan ook raak. Linksback Taiwo kon opstomen en kreeg de bal met een gelukje net buiten het strafschopgebied van Marokko. Hij schoot de bal diagonaal binnen: 1-0. Marokko stelde daar, buiten vechtlust en wilskracht, niet veel tegenover. Niet één grote kans kregen de Marokkanen in de eerste helft.

Na de thee bleef Nigeria de meest gevaarlijke ploeg. Marokko kon geen vuist maken tegen de fysiek sterke en tactisch slimme Afrikanen. In de 55ste minuut kopte Adeleye vanuit een corner op de lat en in de 58ste minuut schoot Adefemi een vrije trap op het houtwerk boven Bourkadi. In de 71ste minuut besliste Nigeria het duel. Adefemi kopte een corner van Mikel binnen: 2-0.

Vijf minuten later werd het nog erger voor Marokko. Ogbuke kopte de 3-0 binnen. De frustratie bij Marokko nam toe en Iajour, de vedette van de jongelingen, reageerde zich in de 80ste minuut af op Adeleye. De spits schopte de middenvelder terwijl er geen bal meer in de buurt was. Larrionda trok direct rood. Tijdens zijn tocht naar de kleedkamer spuugde Iajour ook nog eens richting Isaac. Daar zal de FIFA ongetwijfeld nog op terug komen. In de laatste secondes van het duel kreeg ook Doulyazal nog een directe rode kaart, voor het van achteren neerschoppen van Adefemi.

Nigeria tikte de wedstrijd vervolgens professioneel uit en plaatste zich terecht voor de finale van het Jeugd WK. Daarin zal Argentinië de tegenstander zijn.