dinsdag, 19. juli 2005 - 18:09

Nijmeegse Vierdaagse Dag 1

Vandaag ging dan de Nijmeegse Vierdaagse van start. Nadat ik vorig jaar net te laat was om te kunnen inschrijven, had ik dit jaar geluk. Ik mocht lopen. Niet al te best getraind, maar naar mijn idee voldoende voor de 50 km. Op naar mijn kruisje.

Het meest moeilijke is het vroege opstaan. Vanaf 4 uur kan er gestart worden, dat betekent om 3 uur opstaan. Lastig als je niet erg moe bent en lawaaierige buren hebt op de camping. Bij de start begint het te regenen, maar het valt gelukkig mee en voor de rest van de dag hebben we perfect weer: niet te warm en niet te koud. En vooral ook droog. De dag van Elst is leuk, redelijk gevarieerd gebied en redelijk brede paden. Alleen zijn er weinig mensen dit jaar langs de kant. Uiteraard wel de gebruikelijke dronken studenten in Nijmegen, maar de rest is rustig.

In flinke pas bereiken we Elst. Veel gezongen, veel gepraat onderweg, de stemming is opperbest. Elst is alleen krap en vervelend genoeg mogen we niet rusten in de militaire rustzone. We zijn een beetje van slag, maar vlak voor we dijk bij Oosterhout op moeten gaat het weer prima. Nog voor 16:00 ben ik gefinished. Dat is twee uur later dan mijn planning. Maar het zit er op. De benen zijn goed moe, de rest is helemaal in orde. Geen blaar te zien. Op naar dag 2!

Blik op Nieuws-medewerker Bas de Meijer loopt dit jaar mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Elke dag zal hij een sfeer-impressie geven, gecombineerd met een aantal foto's van bezienswaardigheden die hij tegenkwam.
Provincie:
Tag(s):