maandag, 24. januari 2005 - 9:59

Nijmegen ontvangt Fietsvakantie Trofee voor Snelbinder

Nijmegen

De Wethouder voor Verkeer van Nijmegen, de heer A. Hirdes heeft op
<BR>20 januari de Fietsvakantie Trofee in ontvangst genomen. De organisatie van de Fietsvakantiebeurs, die op 29 en 30 januari in de Amsterdamse Rai wordt gehouden, heeft deze prijs toegekend voor de realisatie van de Snelbinder: de schitterende fietsbrug over de Waal.

'Bruggen over rivieren zijn vaak vervelende passages voor fietsers met in de aanloop en uitloop veel bochten, kruispunten, verkeerslichten en op de brug zelf een smal fietspad, pal langs het lawaai van het snelverkeer'.

De Snelbinder is gerealiseerd als een utilitaire fietsverbinding ter ontsluiting van een Vinex-locatie.

De organisatie van de Fietsvakantiebeurs vindt de Snelbinder ook een comfortabele verbinding voor het toeristische fietsverkeer. Kruisingsvrij, voldoende breed en zonder obstakels van de Betuwe naar het station van Nijmegen. Bij het station Nijmegen is via een riant fietspad langs de sporen aansluiting op de LF- Maasroute.

De Snelbinder is niet alleen een comfortabele verbinding voor fietsers, maar ook een aantrekkelijke met een fraai uitzicht over de benedenstad van Nijmegen en de Waal. Ideaal ook voor bewoners van Nijmegen die vanuit de voordeur op de fiets willen stappen voor een aantrekkelijke route.

Nijmegen geeft met de Snelbinder een voorbeeld op maat hoe rivieroevers met elkaar verbonden kunnen worden op een voor fietsers aantrekkelijk wijze. 'Dit was de motivatie om de prijs aan Nijmegen toe kennen'.

In zijn reactie benadrukte wethouder Hirdes dat met de Snelbinder het fietsnet van Nijmegen nog lang niet af is. De wethouder gaf aan dat aansluitende fietsroutes vanaf de Sint Annastraat zullen volgen naar Malden en naar Heyendaal. Vooral het huidige 'modderpad' naar Malden oogst veel irritaties van fietsers.

De Fietsvakantie Trofee valt te bewonderen op de Fietsvakantiebeurs in de Amsterdam Rai op 29 en 30 januari. Daarna krijgt de prijs een plaats in Nijmegen

Voor meer informatie over de Fietsvakantiebeurs: www.fietsvakantiebeurs.info
Provincie:
Tag(s):