donderdag, 31. maart 2005 - 15:56

Nintendo DS verkoopt goed in Europa

De nieuwe handheld van Nintendo, de Nintendo DS, gaan als warme broodjes over de toonbank. Vanaf de lancering op 11 maart tot aan het Paasweekend waren ruim 500.000 exemplaren verkocht in Europa. Omgerekend is dat al 77% van de aangeleverde voorraden. Veel winkeliers zijn al door hun voorraad heen.

De games die speelbaar zijn op de DS verkopen ook goed. De twee best verkochte games zijn Mario 64 DS (ruim 250.000) en Wario Ware Touched. Nintendo verwacht dat de verkopen goed zullen blijven. Ook omdat de concurent van de DS, de PSP van Sony, pas geleverd zal worden in de zomer of in het najaar van 2005.

Jim Merrick, Senior Director European Marketing van Nintendo zegt: 'De lancering van de Nintendo DS in Europa is een enorm succes. Europese gamers hebben de Nintendo DS warm onthaald. Ze laten er geen twijfel over bestaan dat de Nintendo DS de nieuwe 'must-have' spelcomputer is! Nintendo heeft zich bij de ontwikkeling van de DS als doel gesteld een geheel nieuwe vorm van portable gaming te creëren, die staat voor een innovatieve en uiterst vermakelijke ervaring. Wij zijn van mening dat dit doel tot in de details gerealiseerd is.'
Categorie:
Tag(s):