woensdag, 18. mei 2005 - 19:07

Nintendo onthult Game Boy Micro en Revolution op E3

Op de e3 (Electronic Entertainment Expo) in Los Angeles onthult Nintendo zijn nieuwste handheld console de Game Boy Micro en zijn nieuwste "grote" console de Nintendo met codenaam Revolution.
<BR>
<BR>De nieuwe zilver metalen Game Boy Micro dankt zijn naam aan, hoe kan het ook anders, zijn formaat van 102 x 51 x 17.8 mm (breedte x diepte x hoogte). Niet alleen het formaat is klein, ook het gewicht is laag, namelijk bijna 80 gram. Vergelijkbaar met kleine moderne mobiele telefoons.

Ondanks deze miezerige cijfers zijn de prestaties van deze Game Boy allerminst miezerig. Hij is even snel als de andere Game Boy consoles en kan dus ook dezelfde games aan.

Verder is het backlight systeem van deze Game Boy verbeterd wat de gebruiker in staat stelt op een zomerse dag toch nog te kunnen spelen. Gebruikers kunnen door middel van nieuwe frontjes hun Game Boy een persoonlijke uitstraling geven.

Nintendo heeft ook bij de nieuwe zwarte Nintendo Revolution het formaat in het achterhoofd gehad bij het ontwerpen. De nieuwe console is slechts drie DVD doosjes groot. Om de Nintendo een plezierige uitstraling te geven in de woonkamer wordt hij geleverd met een grijze standaard.

De nieuwe Nintendo zal backwards compatible zijn met de huidige GameCube spellen. Dit wil zeggen dat alle spellen die op de GameCube te spelen zijn ook op deze nieuwe console te spelen zijn. Dit is echter niet alles, Nintendo noemt als geheime wapen een online database met alle spellen die ooit gemaakt zijn voor de Nintendo. Alle eigenaren van de nieuwe Nintendo console zullen bij Nintendo alle games van de NES, SNES en Nintendo64 kunnen downloaden en spelen op de nieuwe console. In het enkele slot van de Revolution kunnen DVD's geladen worden, maar ook de "oude" vertrouwde GameCube schijfjes.

Intern is de console uitgerust met 512 MB geheugen, twee USB2.0 sloten en WiFi. De CPU van de console is een door IBM ontworpen chip, en de GPU is door Ati ontwikkeld. Verder zijn de controllers draadloos en kan het interne geheugen uitgebreid worden met een SD geheugen kaart.

Deze nieuwe Game Boy Micro is eind dit jaar verkrijgbaar in America en de Nintendo Revolution komt pas in 2006. Het is nog onduidelijk wanneer ze verkrijgbaar zijn in ons land.
Categorie:
Tag(s):