donderdag, 23. juni 2005 - 23:43

Nissan wil dode hoek uitbannen

Nissan is bezig met de ontwikkeling van een systeem dat de dode hoek moet uitbannen. Het systeem maakt een opname van de omgeving van de auto en geeft dat weer op een display. Ideaal met inparkeren! Achteruitkijkcamera´s zijn nog een gadget, maar beginnen steeds meer tot de uitrusting te horen. Op bijna elk model van Nissan is een achteruitrijcamera leverbaar. Het mooie daarvan is dat dit systeem ervoor kan zorgen dat je dode hoek - onder je ramen/kofferbak - verleden tijd is.

Maar, er is nog een dode hoek bij een auto, namelijk aan beide zijkanten. Om ook deze dode hoek te laten verdwijnen, monteert Nissan camera´s aan beide zijkanten van de auto. Om het verhaal compleet te maken is Nissan momenteel ook aan het testen met camera´s aan de voorkant van de auto. Zo krijg je een compleet beeld van de omgeving rondom de auto. Op het centrale display op het dashboard wordt de omgeving van de auto van bovenaf weergegeven.

Hoe het werkt
De camera´s, die gemonteerd zijn aan de voorkant, achterkant en zijkanten van de auto, maken foto´s van de omgeving van de auto. Deze afbeeldingen worden gecombineerd tot een plaatje zoals dat te zien is op het display (zie de foto). Het systeem is met name met parkeren erg gemakkelijk. Moderne auto´s zijn vaak slecht te overzien, maar dankzij dit systeem kun je precies zien hoe ver je nog kunt.

Mogelijk in productie
Nissan zelf geeft aan dat ze niet weten wanneer het systeem op de markt komt. Ze laten wel weten dat Infiniti in 2008 in Europa komt en het mogelijk zal debuteren op Nissan´s luxemerk. Wie weet...
Categorie:
Tag(s):