zaterdag, 26. november 2005 - 11:02

Nog meer sneeuw !

Terwijl de mensen in het oosten van het land langzaam maar zeker hun leventje weer proberen op te pakken en hun auto's uitgraven, sneeuwt het alweer volop. De wegen worden langzaam maar zeker weer begaanbaar maar de vraag is voor hoelang. Op de buitenwegen is het slalommen tussen de afgeknapte takken

Haaksbergen zit nog zeker tot zaterdag 18.00 uur zonder stroom. Verzorgingstehuizen en grote agrarische bedrijven zijn het eerste voorzien van stroom. Noodaggregaten zijn onderweg vanuit het westen en Essent probeert de kabelbreuk te herstellen. Het openbaar vervoer is zo goed en kwaad als het kan weer op gang gekomen. Het telefoonverkeer ondervind grote hinder door het vele bellen.

Naar Haaksbergen kan nog steeds niet gebeld worden, niet met een vaste lijn en ook niet mobiel. Ook andere stroomkabels van hoogspanningsmasten hebben het nu begeven door het gewicht van sneeuw en ijs, met name over de grens in Duitsland. Daar knapte een kabel en viel over de autosnelweg bovenop auto's die in de file stonden. De voetbalwedstrijd FC Twente-Sparta is afgelast. Dagblad Tubantia en andere landelijke kranten zullen zaterdag niet of nauwelijks worden bezorgd.
Provincie:
Tag(s):