donderdag, 10. maart 2005 - 12:53

Nog meer vermogen voor de nieuwe EVO IX

Rijswijk

Er komt een nieuwe versie van de successerie Lancer EVO. Begin deze maan is de nieuwe EVO IX in Japan gepresenteerd. Het is inmiddels de twaalfde auto uit de zeer succesvolle serie die voor het eerst in 1992 werd gepresenteerd. Belangrijkste verandering is, naast de aërodynamische en motorische verbeteringen aan de wagen, de introductie van een nieuw model: de GT. Later dit jaar zal een overseas model in Europa uitkomen.

Belangrijkste verbeteringen aan de EVO IX is de verbeterde turbo en een geavanceerd variabele kleppentiming, de MIVEC-technologie. Deze laatste is overigens alleen verkrijgbaar op het topmodel, de GSR. De nieuwe turbo levert meer trekkracht bij minder toeren. Het instapmodel, de RS, biedt al een vermogen van 261 pk, de GSR heeft een trekkracht van maarliefst 544 Nm bij 3000 rpm. Dat is 62 Nm meer dan de snelste EVO VIII.

De nieuwe GT wordt het tussen model tussen de RS en de GSR. De GT heeft het interieur en het geluid van de GSR, maar de techniek van de RS. De Japanse EVO IX is al verkrijgbaar vanaf 21.000 euro. Voor de GSR hoef je slechts ruim 25.000 euro neer te tellen. Wanneer de EVO IX naar Europa komt en wat de prijzen zullen zijn is nog niet bekend.

© BON / Mitsubishi Motors Corporation
Categorie:
Tag(s):