woensdag, 25. mei 2005 - 21:09

Nokia lanceert internet tablet gebaseerd op Linux

Nokia heeft op de LinuxWorld Summit in New York zijn eerste internet tablet geïntroduceerd, de Nokia 770 Internet Tablet. Het gaat hierbij om een zakcomputer die puur gemaakt is om op internet te surfen en e-mail te versturen. Deze internet tablet beschikt over een breedbeeld LCD scherm van 800x480 pixels.

Men kan op dit scherm het beeld inzoomen en een toetsenbord tevoorschijn toveren. Er kan door middel van WiFi (Wireless Fidelity) of bluetooth een draadloze internetverbinding worden gemaakt.

De Nokia 770 draait op de Nokia Internet Tablet 2005 software welke gebaseerd is op Linux. Nokia heeft voor Linux gekozen omdat dit de snelste en meest efficiënte manier is om de software te produceren. Nokia stelt dat ze met groot regelmaat updates zullen aanbieden van deze software om de Nokia 770 up-to-date te houden. De eerstvolgende aanpassingen die Nokia geplant heeft door te voeren in de software is de mogelijkheid gebruik te maken van VoIP (voice over IP, internet telefonie) en instant messaging. Verder kan men gebruik maken van internet radio, rss nieuws berichtservice, foto viewer en een media player.

In Nederland zal deze nieuwe Nokia te koop zijn in het derde kwartaal van dit jaar.
Categorie:
Tag(s):