vrijdag, 28. oktober 2005 - 10:25

Noordelijke taxibaan in gebruik

Schiphol

Gisteravond, om 20.30 uur is de nieuwe noordelijke taxibaan van Amsterdam Airport Schiphol in gebruik genomen. Het eerste vliegtuig taxiede na de landing op de Polderbaan over Schiphols nieuwste taxibaan. Met de ingebruikname van deze taxibaan is het nieuwe banenstelsel van Schiphol, met als belangrijkste uitbreiding de Polderbaan, compleet.

De noordelijke taxibaan maakt het mogelijk voor taxiënde vliegtuigen om de Polderbaan te bereiken zonder het vliegverkeer te verstoren dat gebruik maakt van de Zwanenburgbaan in of vanuit zuidelijke richting. De taxibaan draagt daarmee bij aan de betrouwbaarheid en punctualiteit van het vliegverkeer op Schiphol.

In het voorjaar van 2004 is Amsterdam Airport Schiphol begonnen met de aanleg van de noordelijke taxibaan. De taxibaan is 4250 meter lang en loopt vanaf Schiphol-Centrum om de noordelijke kop van de Zwanenburgbaan naar de Polderbaan. Om de zuidelijke kop van de Zwanenburgbaan loopt al een taxibaan naar de Polderbaan. Deze rijbaan wordt gebruikt als de Zwanenburgbaan en de Polderbaan beide gebruikt worden vanuit of naar het noorden.
Provincie:
Tag(s):