zondag, 27. februari 2005 - 1:56

Nyens wint 'Omloop van het Volk'

De Belg Nick Nuyens heeft zaterdag de openingsklassieker van het Belgische seizoen op zijn naam gezet. Na 201 kilometer van Gent naar Lokeren te hebben gereden kwam de renner van Quick Step als eerste over de finish. Achter Nuyens won een andere Belg, Tom Boonen, de sprint. Steven de Jongh pakte namens Rabobank de 3e plek.

In een spannende wedstrijd was al snel een kopgroep gevormd van acht renners, waaronder de Nederlanders Tankink en Kroon. De ploeg van Quick Step zette in de slotfase de achtervolging in. Met een groot peleton werd naar de eindstreep gereden. Sommige renner deden nog kleine aanvallen, maar de ploeg van Discovery controlleerde goed.

Op de Vogelzangstraat ging Ludo Dierckxsens in de aanval, gevolgd door Nick Nuyens en Johan Coenen. Deze jonge Belg weet op prachtige wijze van zijn landgenoot weg te rijden. Daarna volgt een spannend duel tussen een peloton waar Davitamon Lotto en Rabobank vol rijden en de ontketende Nuyens. Die op indrukwekkende wijze door de Quick-Step renner werd gewonnen.

Minder goed nieuws komt uit de hoek van Tristan Hoffman. De renner van het Deense CSC kwam bij de 'Muur van Geraardsbergen' ten val en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Daar werd een gecompliceerde meervoudige fractuur geconstateerd en verwacht wordt dat Hoffman vier maanden is uitgeschakeld.
Categorie:
Tag(s):