vrijdag, 4. februari 2005 - 8:58

Off Screen - Gijzeling op het witte doek

Nijmegen

Vandaag, vrijdag 4 februari, gaat in diverse bioscopen de nieuwe film van Pieter Kuijpers draaien: Off Screen. Gisteravond ging de film officieel in premiere in Nijmegen.

Het was een drukte van jewelste langs de rode loper bij Lux. Het wachten was op de hoofdrolspelers en filmmakers van Off Screen. De nieuwe film van Kuijpers, met Jeroen Krabbé en Jan Decleir, vertelt het verhaal van de man die op 11 maart 2002 een gijzelingsactie hield in de Amsterdamse Rembrandttoren.

Eindelijk wordt het wachten beloond; de Audi's van de acteurs rijden het plein op. Krabbé, Decleir en Astrid Joosten maken hun entree, evenals de filmmakers en producenten.
Na een korte introductie van René Mioch over de spelers en het verhaal, begint de film. In de zaal zit de Nijmeegse burgemeester (een bekende van Krabbé), een groot deel van de gemeenteraad en 'bekend' Nijmegen.

In de film worden de kijkers meegenomen naar een situatie waarin een buschauffeur het spoor volledig bijster is. Gescheiden en op zijn werk niet langer welkom, wordt het verschil tussen realiteit en fictie steeds vager.
Hoe de film verloopt en vooral afloopt moet iedereen absoluut gaan bekijken in de bioscoop. Decleir is meesterlijk in zijn rol. Klein gehouden, maar zeer overtuigend. Krabbé zou het als topman bij Philips waarschijnlijk niet slecht doen.

Voor Joosten was dit haar eerste rol in een film. 'Ze zeiden dat ik het kon en dat ze me er doorheen zouden slepen. Het aanbod van kanjers als Decleir en Krabbé kon ik natuurlijk niet weigeren.'

©BON

Voor meer plaatjes, klik op de foto en volg >>
Provincie:
Tag(s):