zondag, 20. maart 2005 - 21:33

Oldenzaler beleeft angstige uren tijdens gijzeling

Een 30-jarige man is donderdagavond rond 23.45 uur gegijzeld en gedwongen onder bedreiging van een mes naar Deventer en toen weer terug naar Oldenzaal te rijden. De gijzelnemers waren drie mannen die buitenlands spraken. Door op het juiste moment gas te geven raakte hij zijn kwelgeesten kwijt.

De man wilde na een avondje stappen in zijn auto stappen toen hij van achteren werd vastgegrepen. Hij moest onder dwang van een groot mes in zijn auto plaatsnemen. Vervolgens stapten er nog twee mannen in. Hij moest via de A1 naar een industrieterrein in Deventer rijden, daar stapte één van de mannen uit. Vervolgens moest hij weer terug naar Oldenzaal. De mannen spraken een buitenlandse taal die de 40-jarige niet kende. Bij de afslag Hulsbeek werd de man gedwongen zijn mobiele telefoon en zijn geld af te geven. De rit ging verder naar de Bentinckstraat in het centrum bij het Chinese restaurant, hier wilden de mannen eruit. Terwijl de mannen uitstappen rijdt hij vol gas weg, in zijn spiegel ziet de man één van de gijzelaars op de grond liggen. De 30-jarige rijdt vervolgens linea recta naar het politiebureau. De politie is op zoek naar getuigen. De man is zeer geschokt door het gebeuren, hem is slachtofferhulp aangeboden.

Een maand geleden werd een 17-jarige verkoopster van een kledingzaak in Hengelo op donderdagavond ook al onder dwang gegijzeld door twee buitenlandse mannen. Zij kregen ruzie in de auto met elkaar waarna ze weer moest uitstappen.

© BON/ tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):