dinsdag, 21. juni 2005 - 12:03

Omkoopschandaal in Italië

Het Italiaanse voetbal is opgeschrokken door een omkoopschandaal waarbij de clubs Venezia en Genoa betrokken zouden zijn. De politie onderschepte een bedrag van 250.000 euro in de auto van een spelersmakelaar die voor Venezia werkt.

Dat de politie het geld onderschepte kwam doordat de telefoon van een speler van Venezia werd afgetapt. Deze speler, Massimo Borgobello, werd al langer in verband gebracht met het manipuleren van wedstrijden. De politie tapte een gesprek tussen Borgobello en Stefano Capozucca, de algemeen directeur van Genoa, af en hierdoor kon het geld enkele dagen later worden onderschept.

Massimo Borgobello zou de wedstrijd van Genoa tegen Venezia hebben gemannipuleerd. Genoa won deze wedstrijd met 3-2 en stelde hiermee promotie naar de Serie A veilig. Venezia was op dat moment al gedegradeerd.

De 250.000 euro zat in de auto van spelersmakelaar Giuseppe Pagliari, die veel voor Venezia actief is. Tevens zat hij al eens in het clubbestuur van de Italiaanse club. Pagliari gaf zelf aan dat het geld was bestemd als voorschot op de transfer van Ruben Maldonado die van Venezia naar Genoa zou verkassen. Venezia zou het voorschot nodig hebben om achterstallige lonen te betalen.

De politie van Genoa en Venezia onderzoeken de zaak op het moment en hebben al verschillende mensen voor verhoor meegenomen, waaronder de huidige voorzitter van Genoa en de ex-voorzitter van Venezia.
Categorie:
Tag(s):