vrijdag, 8. juli 2005 - 15:59

Onaangekondigde controle in Weertse probleemwijk

Weert

Vrijdagochtend heeft een gezamenlijke actie plaatsgevonden van politie, vreemdelingentoezicht, gemeente, Stadstoezicht en woonstichting Wonen Weert rondom het appartementencomplex aan de Serviliusstraat in Weert. De gecoördineerde actie was onaangekondigd en was erop gericht de leefbaarheid in de wijk Keent te verbeteren en de gevoelens van onveiligheid voor de bewoners weg te nemen.

In de wijk vinden veel drugsgerelateerde activiteiten plaats, die voor veel overlast zorgen voor omwonenden. Daklozen, drugsdealers en –verslaafden houden zich er op. Ook gedragen sommige huurders van de flats zich storend en zijn er bewoners die illegaal een woning betrekken.

De actie hield in dat personen preventief mochten worden gefouilleerd, auto’s werden gecontroleerd en werd er gecontroleerd op junks, daklozen en illegalen.
Tijdens de actie werd een persoon aangehouden die nog 16 dagen celstraf tegoed had, werd er een geldboete geïnd en werden er een aantal auto’s aangetroffen die niet verzekerd waren en/of niet APK-gekeurd.

Burgemeester Jacques Niederer was persoonlijk bij de actie aanwezig. Het is de bedoeling dat deze onaangekondigde acties in Weert vaker zullen plaatsvinden.

© BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):