dinsdag, 3. mei 2005 - 21:05

Onbekende man geeft jongen stokslagen

Oosterhout

De politie kreeg in de nacht van maandag 2 mei op dinsdag 3 mei omstreeks 01.30 uur de melding dat vier jongens waren mishandeld door een man met een stok. Ook zou de man enkele fietsen hebben vernield. In de Hoogstraat trof de politie de vier jongens, drie van 17 jaar oud en één van 18 jaar oud en afkomstig uit Dongen, aan.

De jongens vertelden dat ze uit waren geweest in Oosterhout en onderweg naar huis waren gestopt in de Hoogstraat, omdat ze moesten plassen. Terwijl ze nabij het klooster in de berm stonden, kwam de hen onbekende man in een auto aanrijden, stapte uit en viel hen aan. Eén van de jongens zat al op de fiets en wist weg te rijden, twee anderen wisten ook te ontkomen, maar moesten hun fiets achterlaten. De vierde jongen werd door de man geslagen met een stuk hout. Daarna gooide de man de twee achtergebleven fietsen in een sloot en vertrok.
De politie heeft samen met de jongens de fietsen uit de sloot gehaald en de jongens meegenomen naar het bureau. Aan de hand van de auto kon de man, een 42-jarige inwoner van Oosterhout, worden achterhaald.
De man is omstreeks 02.00 uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekende hij de feiten te hebben gepleegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De stok waarmee hij geslagen heeft, is in beslag genomen. Hij is om 04.45uur weer op vrije voeten gesteld en zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden. Waarom hij de jongen heeft mishandeld is niet bekend gemaakt. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):