zondag, 26. juni 2005 - 15:39

Onbekende steekt twee mensen neer

Harlingen

In Harlingen zijn zaterdag rond 22.45 twee mannen neergestoken door een nog onbekend persoon. Even daarvoor had het drietal een stevige woordenwisseling op een terrasje aan de Schritsen. De onbekende liep daarna weg om vermoedelijk een mes op te halen.

Toen de onbekende weer terug kwam stak hij één van het tweetal, een 43-jarige zonder vaste woonplaats, neer. Daarna ontstond er nog meer tumult en rende de andere man - eveneens 43-jaar en afkomstig uit Minnertsga – weg, achterna gezeten door de onbekende. De Minnertsgaaster kwam ten val en werd met het mes gestoken, waarna de onbekende wegliep.

De man uit Minnertsga is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De andere man kon na behandeling weer naar huis. Door getuigen werd de dader omschreven als een man van 20 á 30 jaar met een getinte huidskleur, ongeveer 1,70 á 1,75 m, zwart kortgeknipt haar, zwarte trainingsbroek met witte streep en een zwart jasje. De politie is op zoek naar iedereen die iets gezien of gehoord heeft dat kan leiden tot de identiteit van de dader of die anderszins informatie heeft over deze zaak. Dat kan op telefoonnummer 0900 8844. Tips, zo zegt de politie, worden altijd vertrouwelijk behandeld. ©BON
Provincie:
Tag(s):