maandag, 14. november 2005 - 12:19

Ondanks verlies heeft van Basten er een bijzondere fan bij

Zwolle

Na 16 wedstrijden moest het gebeuren. De succesvolle coach van het Nederland voetbalelftal, Marco van Basten, moest zijn meerdere erkennen in de Azzuri. Toch was er na afloop wel degelijk sprake van winst. De Zwolse zangeres Tante Kippe is smoorverliefd op Marco.

Tante Kippe, in het dagelijkse leven onderwijzeres, is zo in haar nopjes met Marco van Basten dat zij haar enthousiasme voor de succesvolle coach in een liedje heeft bezongen. Weliswaar in het Zwolse dialect want dat is de taal waarin Tante Kippe haar gevoelens het best kan uiten. Op haar nieuwe CD staat het lied ‘Ik olle zo van Marco’ waarin de zangeres vooral de mooie benen van voetballers als Arjan Robben, Robin van Persie en Denny Landzaat bezingt.

Haar bewondering gaat echter voor een groot deel uit naar bondscoach Marco van Basten. Immers, hij is verantwoordelijk voor de selectie en Tante Kippe kan zich daar helemaal in vinden. Niet dat het voetbal haar direct interesseert maar vooral al die mooie en welgeschapen voetballers doen haar hart vele malen op hol slaan.

De single van Tante Kippe, een pseudoniem voor haar echte naam Rita Jansen, werd afgelopen weekend tijdens de start van het officiële carnavalsseizoen gepresenteerd. Zowel in Zwolle, maar ook daar buiten, wordt veel van dit lied verwacht. Het is de eerste CD in aanloop naar het WK voetbal in Duitsland waar Nederland een belangrijke outsider op eremetaal is.

Tekst en foto: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):