dinsdag, 17. mei 2005 - 22:00

Onderwereld in de glitters

Amsterdam

De spectaculaire diamantroof op Schiphol op 25 februari jl., de grootste ooit in Nederland, is waarschijnlijk gepleegd door een aantal mensen uit de Amsterdamse onderwereld, zo meldt het NOS-journaal. Deze bendeleden worden al weken 24 uur per dag gevolgd en hun telefoons worden afgetapt, hier wordt echter weinig op gehoord omdat de criminelen op de hoogte zijn van het afluisteren.

De bendeleden blijken veelvuldig de sexclubs op de Wallen te bezoeken en veel geld uit te geven. De compositietekeningen die via Opsporing Verzocht worden verspreid zijn tekeningen van twee overvallers, dit zijn uitvoerders van de roof, niet de organisatoren. De organisatoren van de roof, die weten dat ze in de gaten worden gehouden door justitie, zijn onvindbaar. Zij zijn het vijftigtal tellende rechercheteam telkens te glad af.

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een verdachte van de roof weer vrijgelaten, hij zou enkele weken vast hebben gezeten. De Marechaussee wil inhoudelijk verder geen commentaar geven, maar verwacht wel dat er meerdere aanhoudingen zullen gaan volgen.
Provincie:
Tag(s):