maandag, 9. mei 2005 - 20:15

Onderwijzer aangehouden in verband met ontucht

Almere

De 47-jarige leerkracht van basisschool de Peperbus in Almere die verdacht wordt van ontucht met zeker vijf leerlingen, zit sinds 25 april in voorarrest.
<BR>
<BR>Woensdag 11 mei wordt duidelijk of de rechtbank in Lelystad dat voorarrest zal verlengen.

Twee leerlingen dienden enkele jaren geleden al een klacht tegen hem in die later ongegrond werd verklaard. De man gaf toen les op basisschool Het Spectrum in de Regenboogbuurt in Almere Buiten, maar werd toen op non-actief gesteld.
Toen de klacht ongegrond werd verklaard, werd hij vervolgens overgeplaatst naar basisschool De Peperbus in de Kruidenwijk.

De zaak kwam ditmaal aan het rollen toen in april van dit jaar een tiental leerlingen en ouders klachten tegen de man indienden. De Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs in Almere besloot de onderwijzer direct uit zijn functie te zetten en aangifte te doen bij de politie.

Het is nog niet bekend wanneer de leraar moet voorkomen. De leerlingen en hun ouders zijn door de school middels een brief op de hoogte gebracht.
Een team van deskundigen bestaande uit medewerkers van de zedenpolitie en de Hulpverleningsdienst Flevoland, een jeugdarts en een jeugdverpleegkundige zijn ingeschakeld.

Foto: Fotobureau Tiernego
Provincie:
Tag(s):