zaterdag, 29. januari 2005 - 17:07

Onderzoek bij de jeugd: Downloaden in, radio uit

Kinderen tussen de 9 en 15 jaar zijn liever aan het downloaden dan dat ze naar de radio luisteren. Dit is zijn de resulaten van een onderzoek door jongerenwebsite Kaboem onder 2.500 jongeren. Als de kinderen achter internet zitten is hun grootste bezigheid het downloaden van hun favoriete muziek.

Van de ondervraagde jongeren zegt 5% dat ze dagelijks naar de radio luisteren. De jonge internetters maken vooral gebruik van de programma's Kazaa, LimeWire en eDonkey. Dit zijn programma's om onder andere muziek mee te downloaden.

Tweederde van de ondervraagde kids zit dagelijks op internet. Ruim 80% gebruikt minimaal één keer per week het chatprogramma MSN. Het is volgens Kaboem opvallend dat MSN voornamelijk wordt gebruikt om te kletsen en te flirten. ''De vorige generatie flirtte op het schoolplein en in de disco, maar deze jongeren maken contact via internet. Ze geven aan dat ze het gemakkelijk en veilig vinden. Ze gebruiken ook vaak een webcam. Meisjes geven aan dat ze zich dan eerst optutten. En als ze ergens een puistje zien, zetten ze de cam op zwart-wit'', aldus Niki Smit van Kaboem.
Categorie:
Tag(s):