maandag, 21. november 2005 - 9:34

Onderzoek in zaak Sévèke uitgebreid

Nijmegen

De politie van Nijmegen heeft het buurtonderzoek naar de vorige week dinsdagavond vermoorde Louis Sévèke uitgebreid. Omliggende straten van de Van Welderenstraat zijn bij het onderzoek betrokken en hierdoor is het onderzoeksteam uitgebreid tot 31 medewerkers. De politie probeert aan de hand van getuigenverklaringen tot een bruikbaar signalement van ‘de man met de sporttas’ te komen, die de vermoedelijke dader is.

Uit tips die bij het programma ‘Bureau Misdaad’ binnenkwamen over de bordeaux-rode Opel –Vectra, blijkt dat er in de auto twee mannen zaten, waarvan er één uitstapte. Vlak daarna hoorden getuigen een knal. De man stapte daarna weer in en de auto reed snel weg. De tips hebben nog niet geleid tot de identiteit van deze twee mannen. Ook is de politie nog op zoek naar de bestuurder van de donkerkleurige auto, die over de Van Welderenstraat reed terwijl Sévèke werd doodgeschoten.

De politie heeft ook een tip binnengekregen over een gevonden sporttas, maar deze gevonden tas bleek niets met het politieonderzoek van doen te hebben.
De politie zal dinsdagavond in het programma ‘Opsporing Verzocht’ aandacht besteden aan deze zaak.

De 41-jarige activist Sévèke werd dinsdagavond rond 21.00 uur met twee schoten om het leven gebracht. Onduidelijk is nog wat de achtergrond van deze moord is. Louis Sévèke wordt dinsdag in Nijmegen begraven.
Provincie:
Tag(s):