maandag, 11. april 2005 - 12:28

Onderzoek moord cq doodslag Berg en Terblijt

Limburg

In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 augustus 2004 drong een nog onbekend persoon de woonkamer van een woning aan de Lindenstraat te Berg en Terblijt binnen waar zich op dat moment het echtpaar Leukel-Geelen bevond. Beide personen werden zodanig mishandeld, dat de heer Leukel overleed aan zijn verwondingen en zijn echtgenote in zorgwekkende toestand werd opgenomen in het Academisch Ziekenhuis te Maastricht.

Op 5 april 2005 werd in Spijkenisse een 25-jarige man en op 7 april 2005 in Denemarken een 25-jarige man aangehouden. Op 7 april 2005 is in Duitsland eveneens een 25-jarige man aangehouden. Alle drie de verdachten bezitten de Litouwse nationaliteit. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de moord cq doodslag op dhr. Leukel en de poging moord cq doodslag op diens echtgenote.

Op 8 april heeft de Rechter-Commissaris, belast met de behandeling van strafzaken in het arrondissement Maastricht, de inverzekeringstelling van de op 5 april 2005 in Nederland aangehouden verdachte getoetst en rechtmatig bevonden. De inverzekeringstelling is met drie dagen verlengd. Voor de in het buitenland aangehouden verdachten is de uitlevering aan Nederland gevraagd. Het onderzoek duurt nog voort.

© BON Jean-Pierre Geusens (Archieffoto)
Provincie:
Tag(s):