vrijdag, 11. november 2005 - 8:45

Onderzoek naar brandstichtingen in Zanddonk

Waalwijk

De politie is al enige tijd bezig met een onderzoek naar een aantal brandstichtingen in de wijk Zanddonk in Waalwijk. Sinds juni van dit jaar vonden er in deze wijk circa 15 brandstichtingen plaats. Het ging daarbij voornamelijk om het in brand steken van coniferen. Daarbij liepen in enkele gevallen ook geparkeerde auto’s en woning brandschade op. Dinsdagavond 8 november werd brand gesticht in twee geparkeerde personenauto’s. De eerste brand vond plaats rond 22.40 uur op de Eerste Zeine.

Daar ging een blauwe VW Polo in vlammen op. Diezelfde avond werd rond 23.15 uur brand gesticht in een groene Mazda 323 op de Franz von Suppestraat. Een politieagent bluste deze beginnende brand, die was ontstaan op de achterbank.

Vermoedelijk is in beide gevallen een ruitje ingeslagen, waarna een brandbare vloeistof in de auto gegooid werd en daarna ontstoken. Woensdagavond 9 november gingen opnieuw twee auto’s in de wijk in vlammen op. Op de Richard Wagnerstraat werd omstreeks 20.10 uur een geparkeerde Opel Astra in brand gestoken. Een uur later brandde in de Gerard Mahlerstaat een bestelbus uit van het merk Fiat. Met extra toezicht en opsporingsinspanningen probeert de politie de onbekende dader van deze misdrijven te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):