woensdag, 6. juli 2005 - 20:09

Onderzoek overval geldtransport in volle gang

Stein

Na de overval op een geldtransportwagen houden 15 rechercheurs zich momenteel bezig met het onderzoek naar de daders van deze overval.
<BR>Woensdagmiddag vond een gewapende overval plaats op een geldtransportwagen van Geldnet op de Industriestraat in Stein. De overval vond plaats ter hoogte van de supermarkt Jan Linders. Hierbij werd door vier overvallers met grof geweld geprobeerd de wagen open te krijgen wat uiteindelijk niet lukte.

Rond 16:45 werd de geldtransportwagen klemgereden door een BMW en een Audi. De BMW had een Belgisch nummerbord en de Audi een Luxemburgse kentekenplaat.

De vier gemaskerde overvallers probeerden vervolgens de Geldnet wagen te ‘kraken’. Een overvaller schoot met een vuurwapen op de voorruit van de wagen zonder resultaat. De ruit werd wel beschadigd, maar bleef heel. Vervolgens is met een explosief geprobeerd de achterkant van de transportwagen open te krijgen. Toen ook dit niet lukte, staken de overvallers hun voertuigen in brand, waarna ze er met een gereedstaande derde wagen en zonder buit, vandoor gingen. Ook deze wagen, een Audi 6 Avant, had een Luxemburgs nummerbord.

Hoewel de politie meteen met een vliegtuig de achtervolging inzette, zijn de daders sindsdien spoorloos. Wel werd de vluchtauto uitgebrand teruggevonden in het Belgische Zolder. De politie Limburg-Zuid zoekt samen met hun Belgische collega’s naar de daders.

Onderzoek tot nu toe heeft opgeleverd dat de betrokken voertuigen van de overvallers rond 15:00 uur in Stein zijn gesignaleerd. De inzittenden waren toen niet gemaskerd. De politie is daarom ook op zoek naar mogelijke getuigen die iets over de inzittenden kunnen zeggen.

De twee Geldnet medewerkers kwamen ongedeerd uit deze overval.


© BON/John Peters - Foto's: Henk Magnee en 112 Limburg
Provincie:
Tag(s):