zaterdag, 8. januari 2005 - 21:59

Ongelukkig begin Charisteas

Amsterdam

De Griekse debutant Angelos Charisteas is zijn loopbaan bij Ajax ongelukkig begonnen. De spits scoorde weliswaar in het oefenduel tegen Spakenburg maar moest twee minuten voor tijd uitvallen met een gekneusde enkel. Charisteas was daarmee al de tweede Ajax-speler die in het eerste oefenduel van 2005 geblesseerd raakte. Nigel de Jong moest net na rust namelijk ook al van het veld.

Desondanks was de Griek redelijk tevreden over zijn eerste 43 minuten in het eerste elftal. ,,Ik begon op de bank, zodat ik in de eerste helft kon kijken hoe de spelpatronen liepen. In de tweede helft speelde ik met Mitea en Babel op de flanken. Ik kreeg een fraaie assist van Mitea maar het is nog te vroeg om iets te kunnen zeggen. Het belangrijkste is dat we elkaar leren kennen. Ik denk wel dat we een aantal mooie combinaties hebben laten zien. Wat mijn blessure betreft maak ik me geen al te grote zorgen. Morgen bekijken we de enkel nog even met de dokter maar ik ga er vanuit dat het meevalt", wist Charisteas Elf te melden.

Ajax won de oefenwedstrijd overigens met 0-5 na een 0-1 ruststand. Yannis Anastasiou, Ryan Babel, Johnny Heitinga 2x en Angelos Charisteas maakten de Amsterdamse treffers. © BON/ELF foto Proshots
Categorie:
Tag(s):