vrijdag, 30. december 2005 - 9:48

Ongevallen door gladheid en sneeuw

Het is opletten in het verkeer. De politie Zeeland kreeg donderdag diverse meldingen van gladheid. We hebben er een aantal voor u uitgezocht en deze even op een rij gezet. Waarschijnlijk komen er vrijdag nog meer meldingen van ongevallen door de gladheid. Hier zullen we er ook een aantal voor u op een rij zetten.

Door de gladheid raakte een 18-jarige Kapellenaar de macht over het stuur van zijn auto kwijt. Hierdoor schoof de de sloot in. Een takelbedrijf heeft de auto uit het water gesleept. De auto was nog in zo’n goede staat dat de bestuurder zijn weg gewoon weer kon vervolgen.

Donderdagmiddag kwam er een melding binnen dat er een auto in de sloot lag op de Postweg in Lewedorp. Toen de politie enige tijd later ter plaatse kwam bleek er geen bestuurder meer bij de auto te zijn. De eigenaar van de auto werd gebeld en toen bleek dat de bestuurder, een 45-jarige man uit de gemeente Borsele, al thuis was gearriveerd. Hij had zelf een tractor geregeld om zijn auto uit de sloot te trekken en had er niet bij stilgestaan de politie te waarschuwen. Vermoedelijk is de auto door de sneeuwval van de weg geraakt.

In Ritthem zijn in de middag twee vrachtauto’s tegen elkaar aangereden. De ene bestuurder zag de andere vrachtauto niet aankomen en het gevolg was een aanrijding. Beide bestuurders waren, bij het ter plaatse komen van de politie, al de nodige formulieren aan het invullen, zodat de politie onverrichter zake weer met vervolg kon naar het volgende ongeluk.

In de avond kwam de melding dat op de Kaai in Aardenburg door de gladheid verschillende auto’s tegen zgn. betonnen bollen, die in die straat geplaatst zijn, waren gereden.

Om 17.17 uur vond een kettingbotsing plaats op de Bernhardweg West in Nieuwdorp. De botsing was begonnen doordat de voorste auto, bestuurd door een Belgische automobilist, was gaan remmen. De achter hem rijdende auto kon niet meer op tijd stoppen en gleed tegen de Belgische auto aan. De twee daarachter rijdende auto’s gleden op hun beurt weer tegen de anderen aan. De derde auto in de rij, bestuurd door een 42-jarige vrouw uit de gemeente Borsele, moest door een takelbedrijf weggesleept worden. De andere auto’s konden zelf weer verder rijden.

In Kapelle, op de Spaanweg, vond donderdagmiddag een eenzijdig ongeval plaats. Door de gladheid gleed de auto van een 64-jarige man uit de gemeente Veere, rechtdoor in plaats van linksaf. Hierdoor kwam de auto van de man in de sloot terecht. Zijn vrouw kwam door het ongeluk in de auto in een benarde positie te zitten. De auto hing schuin in de sloot en de vrouw had haar veiligheidsgordel nog om. Deze kon zij niet zelfstandig los krijgen. Door de brandweer is de gordel van de vrouw doorgesneden en zo kon zij bevrijd worden uit de auto. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis met nek- en rugklachten.
Provincie:
Tag(s):