maandag, 24. januari 2005 - 9:11

Online betalen met je bankpas

In België zal het waarschijnlijk aan het einde van het jaar mogelijk zijn online te shoppen met je gewone bankpas. Het Belgische Banksys heeft hiervoor een softwareprogramma ontwikkeld, meldt Computable.

Simpeler kan het eigenlijk niet. Niet meer betalen via je credit-card of via een PayPal-account, maar gewoon via je standaard bankpas. Bij onze zuiderburen zijn ze flink bezig dit te realiseren voor het eind van het jaar.

Bij het afrekenen stuurt Banksys je door naar het vertrouwde e-bankingprogramma van je eigen bank. 'Die nieuwe stap sluit aan bij de acceptatie van het 3D Secure-beveiligingsprotocol, dat nu al enkele weken door Fortis wordt gebruikt. Daardoor kunnen de Fortis-klanten nu al online betalen met Visa- of Mastercard. De betaling verloop immers via hun e-banking programma', zegt Marina De Moerlooze, woordvoerster van Banksys.

Deze nieuwe methode zal zeker een injectie zijn voor het online shoppen. Het gebruiken van een creditcard wordt nog altijd als risicovol gezien en shoppers zijn altijd huiviger om gegevens in te vullen.
Categorie:
Tag(s):