vrijdag, 14. januari 2005 - 11:47

Ontmoeting twee Italianen in muziek Gelders Orkest

Ede

Het Gelders Orkest geeft weer een bijzonder concert in Cultura. Zaterdag 29 januari ontmoeten twee vooraanstaande Italianen, dirigent Robert Benzi en pianist Enrico Pace, elkaar in het ‘Klassieke Klaarheid’. Kaarten voor het concert kosten 17 euro en zijn verkrijgbaar bij Cultuurpunt, telefoonnummer 0318-672884. ‘Klassieke klaarheid’ begint om 20.15 uur.

Klassieke klaarheid
Het programma: Ouverture L’Italiana in Algeri (Rossini), Pianoconcert nr. 2 in Bes, op. 19 (Beethoven), Petit suite (Debussy) en Tombeau de Couperin (Ravel).

Enrico Pace en – even terug op zijn oude stek – de voormalige chefdirigent van HGO, Roberto Benzi spelen met het HGO een programma waarin helderheid troef is! Maurice Ravel en geestverwant Claude Debussy laten in een lichte kleurenpracht oude tijden herleven door dansen uit de pruikentijd in herinnering te roepen en te actualiseren. Bij Debussy krijgen we nog een dromerige boottocht op de koop toe. Nog meer klassieke doorzichtigheid horen we in het zonnige pianoconcert van Ludwig van Beethoven.

Om 19.15 uur is er voor concertgangers een inleiding.
Provincie:
Tag(s):