zondag, 30. januari 2005 - 0:00

Ontslaggolf treft Zevenaar

Zevenaar

Afgelopen vrijdag hebben 180 medewerkers van de sigarettenfabriek British American Tabacco (BAT) in Zevenaar te horen gekregen dat ze zullen worden ontslagen. In oktober 2004 was al bekend gemaakt dat er veel arbeidsplaatsen verloren zouden gaan.

Er ontstond vorig jaar veel commotie over de ontslaggolf bij de sigarettenfabrikant. Er werd, en wordt, zelfs gevreesd dat de fabriek in zijn geheel opgedoekt zal worden. Volgens de perscommunicatie is dat echter niet het geval, althans niet voor het aankomende jaar. Volgens de directie kan in ieder geval in 2005 nog het produktievolume van 25 miljard sigaretten worden veiliggesteld.

In 2005 zullen naast de 180 medewerkers, goed voor 163 fte, geen gedwongen ontslagen vallen. Over de lange termijn kan en wil de directie geen uitspraak doen. Niet alleen in Zevenaar vallen er ontslagen. Ook bij andere Europese vestigingen wordt het mes in het aantal personeelsleden gezet. In Zevenaar worden onder andere de sigaretten voor Winfield, Lucky Strike, Peter Stuyvesant en Dunhill geproduceerd. Daarvan wordt 85% geëxporteerd.

© BON
Provincie:
Tag(s):