woensdag, 7. december 2005 - 14:24

Ontsnapte jeugd-tbs'er pleegde overval

Drachten

Op 19 november is een 16-jarige jeugd-tbs’er ontsnapt, zo liet Justitie donderdag weten. Afgelopen dinsdag heeft de ontsnapte tbs’er vermoedelijk rond 16.45 uur een gewapende overval gepleegd op een winkel aan het Raadhuisplein in Drachten.

De overvaller kwam de winkel binnen en trok een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Hij bedreigde het personeel en de klanten, hierna ging hij er lopend met de buit vandoor. Meteen is de politie gebeld, die snel ter plaatse was. In de omgeving van de winkel is naar de verdachte gezocht. De politie kwam de verdachte, aan de hand van het signalement, op het spoor bij de Martin Luther Kingsingel.

Inmiddels had de overvaller, onder bedreiging, een fiets gestolen van een krantenjongen. Bij het meubelboulevard werd de verdachte gezien door de politie, maar hij wist lopend te ontkomen. De politie zocht met circa 20 agenten, inclusief twee hondengeleiders, naar de verdachte. Door de invallende duisternis heeft de politie rond 19.00 uur de zoekactie gestaakt. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):