zaterdag, 3. december 2005 - 9:39

Ontsnapte TBS-er opgepakt

Amersfoort

Vrijdagavond is de ontsnapte tbs-ers Dairron Evelina rond 23.00 uur opgepakt in Amersfoort. Onderzoek van het Openbaar Ministerie wees al in de richting van Amersfoort, enkele tips van het publiek bevestigden dat. Hij werd aangehouden in een pension waar hij de nacht wilde doorbrengen aldus een woordvoerster van het parket van Amsterdam, de aanhouding verliep zonder problemen. Evelina wist afgelopen maandag in de flat Eeftink in Amsterdam Zuidoost aan zijn begeleider te ontsnappen door in een lift te stappen.

De 21-jarige Dairron Domingo Guzman Evelina was gedetineerd in een jeugdinrichting in Rekken, waar hij een veroordeling met tbs voor geweld- en een zedendelict uitzat. Hij zal worden teruggebracht naar Rekken.

Zijn ontsnapping is voor de Tweede Kamer aanleiding om de discussie over toezicht tijdens verlof met een GPS enkelband opnieuw op de agenda te zetten. Een meerderheid van het kabinet is voorstander van zo’n enkelband, omdat tbs'ers dan makkelijker op te sporen, en te volgen zijn. Minister Donner (Justitie) neemt hierover begin volgend jaar een besluit.
Provincie:
Tag(s):