vrijdag, 6. mei 2005 - 12:19

Onze bomen worden gekapt!

Arnhem

Milieudefensie heeft vandaag in twaalf steden in Nederland bomen behangen met posters. Hierop staat dat ze op 9 mei worden gekapt ten behoeve van tuinmeubels, deuren en kozijnen voor de Derde Wereld. Gelukkig is dat niet waar! Hier in Nederland zijn we zuinig op onze bossen. Maar in veel ontwikkelingslanden is dat anders.

Daar verdwijnen grote stukken tropische regenwoud voor het maken van producten die we in Nederland gebruiken: tuinmeubelen, papier, kozijnen, maar ook: zeep, ijsjes, patat, biefstuk en tropische garnalen.

Mens en milieu bedreigd
Wereldwijd is al 46% van het bos verdwenen en het gaat in hoog tempo door. Dit bedreigt veel planten- en diersoorten, zoals de neusaap en de Sumatraanse tijger. Ontbossing zorgt ook vaak voor sociale problemen.

Kappen met teakhout uit Birma
Nederlandse bedrijven spelen een belangrijke rol bij de ontbossing in het Zuiden. Voor hun producten wordt bos gekapt. Zoals in Birma. De Nederlandse houthandelaren Worldwood, Van de Stadt en Boogaerdt doen nog steeds zaken met de militaire dictatuur in Birma die in een razend tempo de bossen leegrooft. Milieudefensie wil deze bedrijven aanspreken op hun verantwoordelijkheid. ©BON
Provincie:
Tag(s):