zondag, 23. oktober 2005 - 13:28

Ook 2 branden in Almere aangestoken

Almere

Ook Almere lijkt nu getroffen te worden door een pyromaan. In Lelystad zijn de afgelopen week ook in een korte periode in de wijk Kempenaar 2 branden geweest die vermoedelijk zijn aangestoken. Op de W. Dreesweg in Almere was vrijdagavond een kliko die tegen een voordeur stond, in brand gestoken. De voordeur liep schade op en de woning stond vol rook. De twee bewoners die op dat moment in de woning aanwezig waren, hadden last van de luchtwegen en zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De brandweer was snel ter plaatse.
<BR>Korte tijd later stond een auto die geparkeerd stond aan de Markerkant, in brand. De auto brandde uit. Een auto die ernaast geparkeerd stond, liep schade op.

De auto, die vermoedelijk in de brand is gestoken, was al maanden niet meer in gebruik. De politie gaat er vanuit dat de branden zijn aangestoken en is een onderzoek gestart en heeft in de omgeving nog naar mogelijke dader(s) gezocht. Na ongeveer een klein uurtje werk konden ook hier de spuitgasten weer terug naar de kazerne.

© BON / foto:Brian Ponsioen
Provincie:
Tag(s):