zaterdag, 8. januari 2005 - 12:55

Ook op vakantiebeurs wordt aan Azië gedacht.

Utrecht

Met een rugzak vol informatie zullen de bezoekers van de Vakantiebeurs 2005 de beurs verlaten. Maar er ook mee binnenkomen, want die rugzak wordt al bij de ingang uitgereikt. Het is een speels ‘binnenkomertje’ voor de bezoekers die de ‘Wereld aan hun voeten’ zullen vinden. Dit is het nieuwe motto waarmee de Vakantiebeurs zich van woensdag 12 tot en met zondag 16 januari 2005 presenteert.

Benefietconcert voor Tsunami in Azië
De gezamenlijke reisbranche heeft zich het lot aangetrokken van de slachtoffers van de tsunami in Azië en gaat zich inzetten voor hulpverlening aan de zwaar getroffen landen. Tijdens de Vakantiebeurs wordt een benefietconcert gehouden met bekende Nederlandse artiesten en worden 80.000 speciale polsbandjes verkocht. Bovendien kunnen de bezoekers geld deponeren in speciale collectebussen. Tal van reisorganisaties hadden ook op eigen initiatief reeds acties opgezet om geld voor de slachtoffers bijeen te brengen. De totaalopbrengst van alle acties wordt bekendgemaakt tijdens het benefietconcert op vrijdagavond 14 januari. Een concertkaartje kost €20 naast de prijs van het entreekaartje voor de Vakantiebeurs.

De vakantiebeurs
De Vakantiebeurs heeft zich de afgelopen 35 jaar ontwikkeld tot de grootste consumentenreisbeurs van Europa en biedt een wereld vol informatie, exotische en speelse beleving, proeverijen en verleidingen. De vele tienduizenden bezoekers nemen dit evenement als vertrekpunt voor hun volgende bestemming. Zij krijgen uit de eerste hand actuele en directe informatie van mensen uit de vakantielanden zelf met de mogelijkheid om ter plekke te boeken.
Voor de komende editie van de Vakantiebeurs staan veel verrassingen, performances en attracties op het menu. In het Wereldwijdweg Theater vertellen bekende en onbekende Nederlanders over hun reiservaringen afgewisseld met diapresentaties, dans- en muziekuitvoeringen, modeshows van vakantie- en outdoorkleding en bruidsmodeshows.

Rondje Europa
Het aanbod van de Vakantiebeurs is vernieuwend, verrassend en nog logischer, want de beursindeling gaat ‘op de schop’. Globaal vinden de bezoekers alle Europese bestemmingen bij elkaar aan dezelfde kant van het hallencomplex, waar een compleet rondje Europa kan worden gemaakt. Ook het eigen land zal zich hier in al zijn schoonheid en facetten presenteren. Alle verre bestemmingen worden overzichtelijk gebundeld in het andere gedeelte van het beurscomplex. Iedere reiziger, hoe exotisch of eenvoudig de beoogde bestemming ook is, vindt gemakkelijk de route langs alle landen- en themapaviljoens.

Puzzel de wereld rond
Bezoekers kunnen dit jaar meedoen aan een puzzeltocht, de Wereldwijdweg-route, en een droomreis winnen. De puzzeltocht neemt de bezoeker mee door het gehele beurscomplex waar in elke hal bij deelnemende reisorganisaties ‘iets’ te vinden is voor de goede oplossing van de puzzel. De antwoorden kunnen ter plekke op de beurs via Internet worden ingevoerd.

Nieuwe sectoren
Nieuwe sectoren die speciale aandacht zullen krijgen zijn medisch toerisme, wellness & spa, exclusieve trouwbestemmingen op het Wedding & Honeymoon Paviljoen en actieve vakanties. Tot de nieuwe landen op de Vakantiebeurs behoren Japan, Rusland, Cambodja en Brunei. De verdere groei van Latijns Amerika komt tot uiting. Evenals de toenemende belangstelling voor Turkije, ooit begonnen met 300m² en nu goed voor 3.000m². Ook de Cariben groeit gestaag verder.

Kaarten via Internet
Via www.vakantiebeurs.nl kunnen van tevoren entreekaarten worden bemachtigd. Gemakkelijk en goedkoop bovendien. Het uit te printen internetticket is één euro goedkoper, geen €12, maar €11, en lang wachten bij de kassa behoort tot het verleden. De Wegwijzer met beursplattegrond en het programmaboekje zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Bovendien maakt ook de internetboeker kans op een droomreis voor twee personen. De barcode op het entreebiljet is het lotnummer.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2005 zijn woensdag 12 tot en met zondag 16 januari van 10.00 - 18.00 uur. Let op: vrijdag 14 januari tot 22.00 uur. Bezoekersinformatie: tel. 0900-52272387 (€ 0,45 per minuut).

©BON/foto: VNU
Categorie:
Tag(s):