woensdag, 3. augustus 2005 - 12:53

Ook Zwolse moeders aan de Kidwalk

Zwolle

De nieuwste rage in moederland heet kidwalk. In het westen al langer een bekend fenomeen en vanaf september kunnen jonge moeders met hun kinderwagen deze nieuwe vorm van bewegen achter de kinderwagen ook in Zwolle gaan proberen. Babyoppas is niet nodig want je kindje gaat gewoon in de kinderwagen mee naar de sporttherapeut.

Bij Kidwalk draait het om weer lekker fit te worden. Zoals net bevallen moeders dat gewend waren voordat ze in verwachting raakten. Het bewegen achter de kinderwagen gebeurt onder begeleiding van een ervaren Mensendiecktherapeut. Alle oefeningen gaan stapsgewijs waarbij vooral aandacht wordt geschonken aan de zwakke onderdelen na de bevalling: de buik-, bekkenbodem- en rugspieren. Het aangepaste tempolopen zorgt daarnaast voor een geweldige vetverbranding. Kidwalk lijkt een gat in de markt op te vullen.

De behoefte onder jonge moeders is groot om zo snel mogelijk na de bevalling weer over hun oude figuur te beschikken. De lessen duren ongeveer anderhalf uur en worden gegeven in groepen van maximaal tien moeders met hun baby’s. In Zwolle wordt nog gezocht naar een geschikte openluchtlocatie. Gedacht wordt aan een rustige plek in het Engelse Werk. De kosten voor deelname bedragen € 75,= voor een tienrittenkaart. Maar een proefles om het allemaal eerst eens uit te proberen is mogelijk. Geïnteresseerde moeders kunnen informatie verkrijgen op de speciale website van Kidwalk.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):