vrijdag, 8. juli 2005 - 15:44

Oorlog tussen boze homo en raadslid laait hoog op

Enschede

De 38-jarige boze homo die donderdag door de rechtbank in Almelo is veroordeeld voor het bedreigen van raadslid Hans Hofte, zoals BON hieronder gisteren reeds berichtte, is hierover zo boos dat hij weer begonnen is met bedreigen en Hofte bovenaan zijn 'dodenlijst' heeft gezet. De politie is nu in overleg met de officier van justitie, en die beslist vrijdag of de man onmiddellijk weer opgepakt kan worden.

Donderdagavond begonnen de doodsbedreigingen weer over de telefoon. 'Vervolgens heeft hij mijn hele antwoordapparaat volgescholden, 's nachts om kwart voor twee ging het weer verder, vrijdagochtend had ik alweer 10 e-mails met doodsbedreigingen. Tegen mijn vrouw heeft hij aan de telefoon gezegd dat ze binnenkort weduwe zou zijn', aldus Hofte.

Het gemeenteraadslid van de stadspartij heeft ook van deze nieuwste doodsverwensingen weer aangifte gedaan. De recherche is in overleg met de officier van justitie, en die beslist of de man meteen opgepakt kan worden. Hij is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken.

Hij verklaarde dat hij geen spijt had en stuurde 1 cent in een knip-portomonnee op naar de rechtbank, hij kwam zelf ook niet opdagen.

Man heeft geen spijt bedreigen raadslid

Tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):