zondag, 18. december 2005 - 19:27

Oosterpark krijgt afscheid met zege

De laatse wedstrijd van FC Groningen in het Oosterpark is een feestelijke aangelegenheid geworden. De thuisploeg won overtuigend van hoogvlieger NEC, 3-0.

De Nijmegenaren legde de ploeg van trainer Ron Jans geen strobreed in de weg om er een festijn van te maken. Een gemiste kans, want het historische belang van het duel leek FC Groningen in de beginfase lam te slaan.

De goal van Glenn Salmon brak echter de ban. De Zuid-Afrikaan klopte na zeventien minuten spelen Gabor Babos weer eens, die zijn recordaantal minuten zonder tegentreffer zag eindigen bij 692. Na de openingsgoal probeerde NEC de achterstand wel ongedaan te maken. Maar echt gevaarlijk werd de ploeg van trainer Cees Lok nooit. Het stelde FC Groningen in staat om er een heus Gronings kwartiertje uit te gooien.

In de 74e minuut was het wederom Salmon die het net vond. Invaller Fledderus maakte vervolgens in blessuretijd het feest helemaal compleet.