zaterdag, 9. juli 2005 - 20:14

Op vakantie met onvoldoende bandenspanning

Ruim vier van de vijf caravans die zaterdag aan een controle werden onderworpen op weg naar hun vakantiebestemming, blijken hun bandenspanning niet op orde te hebben. Dit constateerde de ANWB bij 160 bestuurders waarvan de caravans werden gecontroleerd. Op de A2 bij Eijsden en de A16 bij Hazeldonk waren servicepunten ingericht en konden de caravans worden gecontroleerd. Naast de ANWB waren er ook agenten van de Belgische, Duitse en Franse politie aanwezig om de vertrekkende vakantiegangers tips en verkeersinformatie mee te geven.

Van de gecontroleerde caravans bij de grensovergang in Eijsden, had er maar één de gewenste luchtdruk in de banden. Twee bestuurders werd geadviseerd nieuwe banden onder de caravan te monteren. Verder werd er overbelading geconstateerd. Zo waren er twee bestuurders die alvast ruim 100 liter water mee wilde nemen. Dit hebben ze vanwege overbelading ter plekke moeten lozen.

Ook in Hazeldonk was sprake van te weinig luchtdruk in de banden van caravans en overbelading.

De buitenlandse politie was aanwezig om de vakantiegangers te informeren op verkeershinder in hun land. Dit werd door de Nederlanders erg op prijs gesteld.

Op 23 juli is er nog een mogelijkheid om de caravan te laten checken voordat men op vakantie gaat. Dit zal zijn op parkeerplaats Medernertol op de Rijksweg A7 ter hoogte van Scheemda.

Archieffoto: John Peters
Categorie:
Tag(s):