woensdag, 22. juni 2005 - 10:45

Oplichter geeft zich uit voor TPG medewerker

Baarn

In Baarn kreeg een 76-jarige inwoner op maandag om 14.45 uur, een oplichter aan de deur die zich voordeed als medewerker van TPG Post. De man had een poststuk bij zich die hij aan de vrouw overhandigde. Het poststuk was aan de bewoonster geadresseerd en uitgevoerd in de bekende geel/rode kleur van TPG.

De portokosten diende nog wel te worden voldaan maar kon niet contant worden betaald. Voor deze transactie had de man een apparaat bij zich dat leek op een pinautomaat waarmee de vrouw de portokosten kon voldoen door te pinnen met haar bankpas. Na de transactie kreeg de vrouw haar bankpas weer terug en ontving zij een formuliertje dat zij moest tekenen voor ontvangst. De man vertrok hierna en liet het poststuk achter bij de aangeefster. In het pakketje bleken enige blokjes zeep en een aantal kaarsjes te zijn verpakt.

Op dinsdag 14 juni bleek dat de man de pinpas van het slachtoffer had omgeruild voor een vervalste, sterk gelijkende pinpas, en dat er inmiddels voor meer als 3000 euro van haar bankrekening was afgeschreven. Het is volgens de politie niet uitgesloten dat meerdere inwoners van Baarn slachtoffer zijn geworden van deze oplichtingmethode en eventuele benadeelden wordt dringend geadviseerd hiervan aangifte te doen.

Het signalement van de man luidt:
- Man, ongeveer 30 jaar oud, donkergetint uiterlijk, tussen de 1.75 en 1.80 meter lang, bol gezicht en kort zwart haar.
Provincie:
Tag(s):