vrijdag, 21. oktober 2005 - 16:21

Oplichtster blijkt ook nog klikspaan te zijn

Hengelo

Hadassa E., de eigenaresse van adviesbureau FDE die veroordeeld is tot 3,5 jaar gevangenisstraf voor grootschalige oplichting van geloofsgenoten en andere goedgelovigen, blijkt nu ook nog een klikspaan te zijn. Althans, dat zegt een advocaat van een vrouw van een lid van de Hofstadgroep.

De vrouw van een lid van de Hofstadgroep heeft een dag in één cel gezeten met Hadassa E. in de gevangenis in Zwolle. Zij vertelde daar dat ze in het bezit was van een wapen. Hadassa heeft dit kennelijk doorgespeeld aan justitie want zij werd daarna veroordeeld wegens verboden wapenbezit.
Dat zegt de advocaat van de vrouw, zoals te lezen is op teletekst van TV Oost.

Hadassa E. was de eigenaresse van financieel adviesbureau FDE dat verleden jaar failliet ging. Er bleek maar liefst 5 miljoen euro ‘verdampt’ te zijn. De vrouw en haar partner leefden er rijkelijk van en vergokten veel geld. Opvallend detail is dat Hadassa ook nog een Jehova getuige is, ze heeft zelfs vele geloofsgenoten met haar gladde babbel in de boot genomen en hun overgehaald geld bij haar te beleggen.
Ze gaf bij de rechtszaak aan het verschrikkelijk te vinden dat ze in de gevangen zat, en bleek maar liefst 15 kilo te zijn afgevallen. Hadassa blijkt nu dus behalve oplichtster ook nog een klikspaan te zijn. De rechter bepaalde dat als Hadassa haar ‘klanten’ niet terug kan betalen ze er nog een jaar gevangenisstraf bijkrijgt.

Hoewel Hadassa achter de tralies tijd genoeg heeft om over haar zonden na te denken, lijken de inspirerende bijbelteksten nog steeds niet goed tot haar door te zijn gedrongen.

©Blikopnieuws
Foto’s: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):