donderdag, 3. februari 2005 - 10:08

Opluchting in kamp Fortuna

Sittard

In het Fortuna-kamp heerste vooral opluchting na het besluit van de raad om de club niet te laten vallen.
<BR>&#039;Er zijn nu meerdere gegadigden die geld in de club willen steken,&#039; zei Jos Nuyen van de Raad van Commissarissen. Namen wilde hij niet noemen. Fortuna heeft deze maand één miljoen euro nodig om de salarissen te kunen betalen.

Op deze basis kunnen we weer verder, toch reden voor een feestje', reageerde manager Ruud Hesp. Ook de selectie volgde gisteravond de ontwikkelingen op de voet. Vanavond speelt Fortuna tegen Dordrecht. Het collegevoorstel van Sittard-Geleen om detailhandel rond het Fortuna-stadion toe te staan, is in de gemeenteraad even na middernacht aangenomen. 20 raadsleden stemden voor, 17 waren tegen. Van de coalitiepartijen stemden alleen de VVD en één CDA-lid tegen. Vrijwel de gehele oppositie keurde het voorstel af.
Door de raadsmeerderheid lijkt Fortuna voorlopig gered. De detailhandel moet op termijn 10 miljoen euro voor de club opleveren. Wel wil de gemeente een eerdere gemeentegarantie van 3 miljoen terug. Honderden fans volgden de zes uur durende vergadering. De uitslag werd in het centrum van Geleen met gejuich en vuurwerk gevierd. De aanwezige ME moest even ingrijpen toen fans het stadhuis in wilden gaan. Op twee arrestaties na bleef het verder rustig.

Categorie:
Tag(s):