woensdag, 16. november 2005 - 18:37

Opnieuw aanhouding in onderzoek naar autobranden

Waalwijk

De politie heeft op dinsdagavond een nieuwe verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de autobranden in Waalwijk. Het gaat om een 19-jarige man uit Waalwijk, die gaande het onderzoek in beeld is gekomen als verdachte. Op grond hiervan verleende de officier van Justitie toestemming om de man buiten heterdaad aan te houden.
<BR>
<BR>Zondagmorgen 13 november pakte de politie al twee mannen op, waarvan vermoed werd dat ze iets met de recente autobranden te maken hadden. Het ging om een 18-jarige man uit Elshout en een 19-jarige man uit Waalwijk. Zij zijn woensdagavond na uitgebreid te zijn verhoord, weer in vrijheid gesteld.

Dinsdagavond 8 november werd brand gesticht in twee geparkeerde personenauto’s. De eerste brand vond plaats rond 22.40 uur op de Eerste Zeine. Daar ging een blauwe VW Polo in vlammen op. Diezelfde avond werd rond 23.15 uur brand gesticht in een groene Mazda 323 in de Frans von Suppestraat. Een politieagent kon deze beginnende brand op de achterbank van de auto blussen met een brandblusser.

Woensdagavond 9 november gingen opnieuw twee auto’s in de wijk in vlammen op. In de Richard Wagnerstraat werd omstreeks 20.10 uur een geparkeerde Opel Astra in brand gestoken. Een uur later brandde in de Gerard Mahlerstaat een bestelbus uit van het merk Fiat.

De laatste autobrand vond plaats in de nacht van vrijdag 11 november op zaterdag 12 november. Aan het Max Regerpark werd een rode Suzuki Swift in brand gestoken. Door deze brand liepen drie naast de brandende auto geparkeerde auto’s ook ernstige brandschade op.
Provincie:
Tag(s):