vrijdag, 25. februari 2005 - 17:28

Opnieuw klappen op Limburgse arbeidsmarkt

Echt

De directie van het elektronicabedrijf Via Systems Mommers BV in Echt heeft bekendgemaakt dat het haar deuren zal sluiten. Het personeel is vrijdagmiddag hierover ingelicht. Met het sluiten van het bedrijf zullen er 350 arbeidsplaatsen verdwijnen uit de Midden-Limburgse gemeente. Tachtig arbeidsplaatsen waren al in een eerder stadium geschrapt, waarmee het totaal op 450 komt. Via Systems is een gespecialiseerd bedrijf in het maken van printplaten.

Algemeen directeur Frank Smulders zegt dat de goedkopere concurrentie uit vooral China en de lage dollarkoers debet zijn aan de slechte resultaten het afgelopen jaar. Het bedrijf leed een verlies van 1 à 2 miljoen dollar per maand. Via verschillende reorganisaties is het werknemersbestand van 1200 teruggelopen tot 450.

Via Systems Mommers BV zal functioneel blijven tot juni dit jaar. Dan zullen de deuren definitief gesloten worden, mits er zich nog een koper meldt, zegt Smulders. Maar er wordt vanuit gegaan dat het einde oefening is voor het Midden-Limburgse bedrijf.

Met het grote verlies aan arbeidsplaatsen is dit de zoveelste klap op de arbeidsmarkt in Limburg. Eerder werd aangekondigd dat het Kadaster in Roermond in 2008 zal vertrekken. Ook andere Rijksdiensten staan op de nominatie om te vertrekken uit Limburg. Daarnaast is de toekomst van autofabrikant Nedcar in Born onzeker na het terugtrekken van een deelname van Daimler-Chrysler in het bedrijf. © BON/Tekst en foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):