zaterdag, 8. januari 2005 - 12:46

Opta legt KPN boete van 450.000 euro op

Het college van Opta, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, heeft KPN een boete van EURO 450.000 opgelegd, omdat KPN heeft nagelaten vooraf toestemming te vragen aan Opta voor het aanbieden van een extra kortingsactie voor zakelijke bellers.

Het gaat om een ongeoorloofde extra korting op de ‘Belzakelijk’-reeks, een serie kortingen op het basistarief van KPN, gericht op de zakelijke markt. Kortingen moeten vooraf door Opta worden goedgekeurd. Tot aan afgelopen zomer is dit voor alle Belzakelijk varianten sinds de introductie van dergelijke kortingen in 2003 ook steeds gebeurd. Afgelopen zomer heeft KPN echter een tijdelijke, extra Belzakelijk-korting aangeboden, zonder deze vooraf goed te laten keuren door Opta. Dat is een forse overtreding van de regels die voor KPN gelden op basis van de Telecommunicatiewet.

KPN heeft in juli 2004 een beperkte kring van nieuwe zakelijke klanten bedragen tot initieel 5000 Euro per klant aangeboden, indien zij een nieuw Belzakelijk abonnement zouden afsluiten. De nieuwe klanten kregen dit bedrag uitgekeerd op hun bankrekening. Opta doet met het oog op de bedrijfsvertrouwelijkheid geen mededelingen over de extra omzet die KPN met deze actie heeft gegenereerd.
Categorie:
Tag(s):