woensdag, 11. mei 2005 - 23:04

Oranje -17 naar EK-finale

Het Nederlands Elftal voor spelers onder de zeventien jaar heeft de finale van het EK bereikt en zich daarmee ook geplaatst voor het WK.
<BR>
<BR>De ploeg van bondscoach Ruud Kaiser won in de halve finales na verlenging met 0-1 van gastland Italië. In de finale treft Oranje titelfavoriet Turkije, dat eerder met 3-1 van Kroatië won.

Oranje -17 was in Pontedera veel beter dan Italië. Evenals in de voorgaande wedstrijden kon Nederland zijn superioriteit echter niet in cijfers uitdrukken.

Oranje speelde de verdedigend ingestelde Azzurri bij vlagen van de mat, creëerde legio goede kansen, maar na de tachtig reguliere minuten was de stand nog steeds 0-0. Vurnon Anita (Ajax), John Goossens (Ajax) en Diego Biseswar (Feyenoord) konden het net maar niet vinden. Uit een voorzet van verdediger Jordy Buijs (Feyenoord) was invaller Melvin Zaalman (Sparta Rotterdam) in de negende minuut van de verlenging wel trefzeker.

Oranje -17 legde niet alleen beslag op een plaats in de finale op zaterdagavond, maar plaatste zich ook voor het WK. Het wereldkampioenschap voor spelers onder de zeventien jaar heeft van 16 september tot 2 oktober plaats in Peru.
Categorie:
Tag(s):