woensdag, 21. september 2005 - 10:20

Oranje -17 verliest tweede duel

Na een eerdere zege op Qatar heeft Oranje-onder-17 dinsdagnacht de tweede wedstrijd op het WK in Peru verloren. In het Miguel Grau stadion in Piura won Brazilë voor 20.749 toeschouwers met 1-2.

Nederland heeft nu nog maar een kleine kans de kwartfinales te bereiken. Tegenstander in de laatste wedstrijd is Gambia dat gisteren - na eerder van Brazilië te hebben gewonnen, nu ook Qatar versloeg (3-1). De laatste wedstrijd wordt in de nacht van vrijdag 23 september op zaterdag 24 september gespeeld. aftrap is om 01.15 (Nederlandse tijd) in Lima.

De Braziliaan Igor zorgde in de 8ste minuut via een vrije trap voor het openingsdoelpunt. Ruim 20 minuten later lag Goossens aan de basis van de gelijkmaker. Hij verloor een duel van de Braziliaanse verdediger Sidnei, die daar niets mee op schoot. Met een lob passeerde hij zijn eigen doelman: 1-1.

Na de rust was doelman Tim Krul (ex-ADO, nu Newcastle United) de grote man. Hij verrichte een aantal knappe reddingen, maar was in de 60ste minuut kansloos op een schot van Ramon

"We hadden het moeilijk", onderkende ook KNVB-coach Ruud Kaiser op KNVB.NL. "Brazilië had meer kracht en ook meer kracht in de persoonlijke duels."