woensdag, 17. augustus 2005 - 22:27

Oranje krijgt te weinig tegen Duitsland

Het Nederlands elftal heeft de oefeninterland tegen Duitsland met een 2-2 gelijkspel afgesloten. Deze uitslag is een beetje geflatteerd, omdat Oranje de oosterburen bij vlagen helemaal wegspeelde.
<BR>
<BR>Nederland kende een flitsende start tegen Duitsland. Na drie minuten kopte Christian Wörns per ongeluk een lange pass van Phillip Cocu terug op Arjen Robben, die de bal vervolgens prachtig in de kruising joeg: 1-0.

Oranje bleef daarna doorgaan met aanvallen. Ruud van Nistelrooij ronde in de 13e minuut bijna doeltreffend af na een prachtige aanval, maar de spits van Manchester United sloeg de bal richting het doel. Van The Man kreeg terecht de gele kaart van arbiter Terje Hauge.

Vier minuten later schoot Van Nistelrooij net naast en kort daarna raakte Denny Landzaat met een slim lobje de lat boven doelman Oliver Kahn. Nederland speelde de eerste twintig minuten Duitsland helemaal zoek. Daarna kwam Die Mannschaft wat beter in de wedstrijd en kregen de oosterburen via Michael Ballack en Anne Friedrich zelfs goede mogelijkheden op de 1-1. Toch gingen de mannen van bondscoach Marco van Basten met een 1-0 voorsprong rusten.

Ook de tweede helft begon Oranje voortvarend. Met vier wissels (Bouma-De Cler, Van der Vaart-Kromkamp, Van Persie-Kuijt, Makaay-Van Nistelrooij) startte het Nederlands elftal de laatste 45 minuten en Robben maakte al direct zijn tweede van de avond. Vier minuten later klopte Ballack dan toch Edwin van der Sar. De spelverdeler van Bayern München kopte een corner binnen. Tot overmaat van ramp moest Hedwiges Maduro in de 53ste minuut het veld verlaten vanwege een knieblessure. Jhonny Heitinga verving hem.

De rest van de tweede helft stond vooral in het teken van veel wissels aan beide zijden, al kregen Rafael van der Vaart en Robben twee goede kansen op de 3-1. Omdat Oranje het niet afmaakte, sloeg Die Mannschaft op zijn Duits toe. Negen minuten voor het einde rondde Gerald Asamoah een fraaie steekbal van Borowski af: 2-2.

Al met al was het een interessante oefenwedstrijd, waarin Oranje in de eerste helft (met de zogenaamde vaste basis) bij vlagen fantastisch speelde en Duitsland helemaal niet aan de bak kwam.